Izdvajamo

 

U zajedničkoj organizaciji Udruženja Prijedorčanki "Izvor" i Medžlisa IZ Kozarac upriličen je jednodnevni seminar sa radionicama za kozaračke imame. Gost predavač na seminaru je bio dr.sc. Naser Balić, koji je održao predavanja i radionice na teme:
1. Komunikacijske vještine i mirno rješavanje konflikata;
2. Trauma - Kako se nositi sa teškim traumatskim iskustvima i kako pomoći osobama koje su preživjele teška traumatska iskustva?
U ime Udruženja Prijedorčanki "Izvor" seminaru je prisustvovala i isti iskoordinirala predsjednica ovog udruženja, gosp. Seida Karabašić.
Obrađene teme i način izlaganja dr. Balića uz praktične primjere ostavili su na učesnike seminara veoma pozitivne dojmove i u mnogome ponudili odgovore na izazove s kojima se svakodnevno susreću, te su shodno tome sadržaj seminara ocijenili najvećom ocjenom.
Ovom prilikom dodatnu zahvalnost iskazujemo dr. Baliću i gđi. Karabašić na spremnosti da svojim znanjima i iskustvima budu na usluzi našim imamima.

MIZKozarac

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011