Izdvajamo

DRUGO OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ ISLAMSKE VJERONAUKE OSMIH I DEVETIH RAZREDA RS-PRIJEDOR-KOZARAC.

DANA 20.FEBRUAR 2016 .GODINE ODRZANO JE DRUGO OPŠINSKO TAKMIČENJE OSMIH I DEVETIH RAZREDA IZ ISLAMSKE VJERONAUKE U RS-u U O.Š.KOZARAC U KOZARCU NA NIVOU OPŠTINE PRIJEDORA.
NAJBOLJE REZULTATE SU POKAZALI UČENICI SLJEDEĆI;
UČENIK AMAR MEHANOVIĆ VIII RAZRED OSVOJIO PRVO MJESTO A HRNIĆ ELMA DRUGO. OBOJE POHAĐAJU ŠKOLU U KOZARCU NASTAVNICA VJERONAUKE HADISA AVDAGIĆ.

U KATEGORIJI IX RAZREDA PRVO MJESTO ZEJD DELIĆ I DRUGO MEDINA HODŽIĆ. ZEJD DELIĆ JE UČENIK O.Š. "ĆIRILO I METODIJE" TRNOPOLJE A MEDINA HODŽIĆ O.Š."KOZARAC" U KOZARCU TAKOĐER NASTAVNICA VJERONAUKE HADISA AVDAGIĆ.
TAKMIČENJE JE PODRŽAO I MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE KOZARAC KOJI SU OBEZBJEDILI PRIGODNE KNJIGE ZA UČENIKE ZA OSVOJENA PRVA TRI MJESTA. BILI SU PRISUTNI I PREDSJEDNIK MEDŽLISA TEUFIK KULAŠIĆ, VJEROUČITELJI IZ PRIJEDORA VELIĆ HUSEIN I AJDIN ALIŠIĆ.

HADISA AVDAGIĆ.

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."