Izdvajamo

 

"Ako je kao dijete izdržao logorske torture u Prijedoru, izdržat će i linč kome je trenutno izložen".

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama iz Prijedora, nekolicina džematlija koji su 27. januara bili u džamiji u Kozarcu, na kojoj je hafiz Amir ef. Mahić predvodio džumu i držao hutbu, dobilo je pozive da se jave u Policijsku stanicu radi davanja izjave.


Pravni zastupnik hafiza Mahića, sarajevski advokat Emir Kovačević, u izjavi za Politicki.ba kazao je da "nema mnogo informacija" koje bi o pozivanju džematlija koji su 27. januara bili u džamiji u Kozarcu trenutno mogao iznijeti u javnost.

Mještani Kozarca koji su pozvani da daju izjavu, saznajemo "u interesu pravde" ne žele javno o tome govoriti.

Pozivi upućeni svjedocima, prema ocjeni jednog broja prijatelja hafiza Mahića, nagovještaj je o mogućem pokretanju tužbe protiv njega.

"Hafiz Mahić je izuzetno stabilna ličnost. I jučerašnji sramotni zaključci prijedorske Skupšine, medijski ostrel kome je danima izložen, ne mogu ga pokolebati da misiju imama vrši na pravi način. Ako je kao dijete izdržao logorske torture u Prijedoru, izdržat će i linč kome je trenutno izložen", kazao je za Politicki.ba prijatelj hafiza Mahića koji nam je informaciju da policijski pozivi za davanje izjava o "slučaju Mahić" stižu pojedinim Bošnjacima iz Kozarca.

politicki.ba

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni