Izdvajamo

 

Danas nedelja 26. 02. 2023. godine, održana je prva redovna Izvještajna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u novom sazivu. Skupština je održana u Islamskom kulturnom centru Kozarac. Na sjednici su se našle uobičajene tačke dnevnoga reda. Podneseni su izvještaji o radu i financijskom poslovanju za 2022 godinu. Pored navedenog, usvojen je budžet za 2023. godinu. Pored članova Skupštine sjednici su prisustvovali kozarački imami i članovi Izvršnog odbora MIZ-a Kozarac.

 

 U podnesenim izvještajima je istaknuto da je stanje na području Medžlisa IZ-e Kozarac slično onom iz prethodnih godina. Istaknuti su pozitivni iskoraci, među kojima su najznačajniji: afirmacija rada sa ženskim dijelom džemata, koja se odvija putem Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Kozarac i aktivni rad sa omladinom koji se odvija putem Mreže mladih na čelu sa Ajdinom ef Hrnić.

Pored navedenog, posebno je naznačen pozitivan trend uspjeha koji se realiziraju unutar Fonda solidarnosti putem kojeg su i u 2022. godini ostvareni veoma značajni humani projekti. Zahvalnost je upućena svim grupama i pojedincima koji svojim doprinosom i financijskom podrškom doprinose ovom segmentu rada medžlisa.

Skupština je uspješno završena uz dovu koju je proučio Glavni imam Medžlisa Kozarac Hafiz Amir ef Mahić.

Nijaz-Caja Huremović

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ