Izdvajamo

Poštovane i cijenjene džematlije džemata Kalata,

Kako smo pristupili izradi matične knjige našeg džemata, molimo vas da sebi skinete ovaj obrazac, popunite ga velikim štampanim slovima i putem facebook stranice ili putem džematskog maila:

 

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. - nam ga pošaljete nazad. Najlakši način da to uradite je sljedeći: preuzmete obrazac, isprintate ga, popunite čitko hemijskom olovkom, uslikate ga i pošaljete nama nazad. Posebno bih naglasio našim cjenjenim džematlijama koji žive u dijaspori da u rubrikama BROJ TEL., E-MAIL i ADRESA STANOVANJA navedu i svoje podatke u dijaspori i u Kozarcu. Npr. navedete adersu stanovanja i u Kozarcu i u dijaspori (adresu, poštanski broj, grad, država). U donjem dijelu tabele navedete vaše ukućane.

Matična knjiga ima višestruki značaj. Na ovaj način bismo imali detaljnu evidenciju svih naših cijenjenih džematlija, kako u domovini, tako i u dijaspori. Ovim načinom bismo imali uvid u društveno stanje naših džematlija, a i komunikacija bi nam bila dosta olakšana. Zato posebno molimo naše džematlije koji znaju da koriste internet da nam navedu sve te podatke i svoje e-mail adrese.

U nadi da će nam ovaj projekat svima biti od koristi, svima se zahvaljujemo na saradnji i šaljemo mahsuz selame iz Kalate.

https://www.facebook.com/dzemat.kalata/photos/a.189601624491304.41799.117931371658330/852532311531562/?type=3&theater

ili kliknite na sliku ovdje da je uvećate:

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović