Izdvajamo

U večernjim satima, 29. 12. 2015. godine, zapalila se elektro instalacija u porodičnoj kući Ifete-Ite Grabić u Kozaruši. U prvi mah se Ifeta našla zarobljenom u plamenu svoje kuće, ali su je uspjele spasiti obližnje komšije koje su je izvukle kroz prozor.  Kuća je, međutim, u potpunosti izgorjela. Tako se Ifeta po drugi put u životu našla bez krova nad glavom. Prvu kuću, koju je gradila kako je znala i umjela, su joj porušile komšije usljed agresije na BiH. Druga kuća, sagrađena donacijom, izgorjela je u plamenu.


Ifeta je i onako teško živjela. Rođena je 1941. godine. Nikada se nije udavala i nema djece. Ima 130 KM penzije. Teški je bolesnik. Skoro da je oslijepila. Sad ju je snašla i ova tegoba u 75. godini života. Privremeno se skrasila u kući svoje sestrišnje Emine koja skromno živi u blizini njene izgorjele kuće.
Ovog trenutka svi smo potrebni našoj Ifeti. Ona je naša zajednička briga! Njena kuća, ili bolje rečeno kućica, nije ništa što mi Kozarčani ne možemo veoma brzo obnoviti. Time ćemo ovoj starici vratiti osmjeh na lice, podariti joj nadu u život, dati joj do znanja da  nije sama, da ima nas.

Mi smo je danas posjetili i pružili joj skromnu pomoć, za početak. Razgovarali smo sa bližim rođacima koji su nam se odmah javili i ponudili podršku. Odmah smo pokrenuli prve korake. Kuća će se početi obnavljati odmah iza nove godine. Potrebno je sve prvo raščistiti, a zatim sanirati. Potrebno je odmah krov uraditi da objekat ne ukisne. Nadamo se podršci sviju vas, naših velikodušnih i plemenitih humanista.

Bujrum! Javite nam se!
Vaše donacije možete proslijediti na račun Fonda solidarnosti ili ih uplatiti na blokove Fonda u svim našim džematima i u Medžlisu IZ-e Kozarac. Sve uplate bit će objavljene na web portalu.

Fond solidarnosti-Medžlis IZ Kozarac
IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22
Namjena: Grabić

Za sve informacije možete se obratiti na e-mail Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili kontakt brojeve:
Kancelarija medžlisa 052/346-080
Emil ef. Velić 062/727-542
Amir ef. Mahić 061/822-567

Allah Vas nagradio i mnogostruko Vam vratio!

Amir ef. Mahić


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.