Izdvajamo

Novo iz prijedorske firme Cromex, počeli su sa proizvodnjom mopeda (motocikla) Torino.

„Prije određivanja ciljeva i strategije našeg preduzeća istraživali smo tržista Balkana i Europe. Jedan od rezultata tog istraživanja bila je odluka da se okušamo u proizvodnji mopeda zapremine do 50 kubika.
Preko 60% samog proizvoda je naša vlastita proizvodnja. Ostalih 40% se nabavlja na inostranom tržištu.
Trenutno proizvodimo 3 vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik). Dostupni su u 5 boja.

Nama je posebno interesantan električni za čije punjenje je potrebno svega 20tak minuta, a litijumska baterija omogućava prelazak 50-60km.
Motori su EURO 3 i EURO 4.
Firma Cromex doo je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU. Direktnu prodaju krajnjim korisnicima nećemo vršiti mi. Trenutno pregovaramo sa distributerima. Po okončanju pregovora, objavićemo spisak ovlaštenih distributera. Oni će biti zaduženi za formiranje cijene proizvoda i samu prodaju.“

Enes Pehlić, direktor Cromex doo

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."