Izdvajamo

Osmogodišnji dječak trenutno je u stanju kome i nalazi se u Klinici za dječiju hirurgiju Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci nakon što je povrijeđen u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi.

-Dana 17.04.2019. godine, oko 18:40 časova, na nekategorisanom putu u zaseoku Deumići, grad Prijedor, dogodila se saobraćajna nezgoda. U njoj su učestvovali putnički automobil „Nissan“ kojim je upravljalo lice R.T. (1956) iz Prijedora i pješak, osmogodišnje dijete iz Prijedora. U nezgodi je teške tjelesne povrede zadobio pješak, koji je nakon ukazane medicinske pomoći u Opštoj bolnici u Prijedoru transportovan u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci – potvrdila je Vesna Pačariz, portparolka Policijske uprave Prijedor.

Ona je dodala da su uviđaj na licu mjesta izvršili okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

 

Iz UKC RS nam je potvrđeno da je 17.4.2019. godine u Urgentni centar ove ustanove dovezeno maloljetno lice (2011).

-Pacijent je hospitalizovan u Klinici za dječiju hirurgiju. Prema riječima načelnika ove Klinike dr Zorana Rakonjca, pacijent (2011) je primljen u stanju politraume. Trenutno je u stanju kome, priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su krajnje neizvjesne – navedeno je saopštenju Odjeljenja za kabinetske poslove i poslove informisanja UKC RS.

Tekst I foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.