Izdvajamo

U Industrijskoj zoni "Celpak" položen je kamen temeljac za izgradnju novog pogona, u kojem će biti smještena firma "Edna Metalworking".

Ovo preduzeće u potpunosti je izvozno orijentisano, a trenutno zapošljava 30 radnika. Otvaranjem novog pogona proširiće proizvodnju i povećati broj zaposlenih, tvrdi Edina Rahman, direktor firme.
Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na Njemačko tržište, već i na druge zemlje Evropske unije - dodala je ona.

Završetak radova, koji će se izvoditi u dvije faze, planiran je do kraja godine. Pogon će zauzimati površinu od 1.500 metara kvadratnih. Gradonačelnik Milenko Đaković, ističe da je "Edna Metalworking" pravi primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.
"U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu će biti administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan i preseliće se ovdje iz Poslovnog inkubatora - dodao je Đaković.

On je dodao da je ovo preduzeće počelo proizvodnju u poslovnom inkubatoru prije tri godine sa tri radnika,a da je danas u prilici da u poslovnoj zoni gradi svoj pogon.
" To se potpuno uklapa u priču o Strategiju razvoja grada Prijedora i početnnu priču o tome da ćemo pomoći našim preduzećima da se razvijaju", istakao je Đaković i dodao a je ovo četvrto preduzeće koje će ove godine praviti voje pogone, a plan je najmanje njih osam da se grade ove godine u gradu Prijedoru.
Vrijednost investicije je oko 1.000.000 KM. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja podstanica za grijanje.

prijedorgrad.

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović