Izdvajamo

Grad Prijedor-Odjeljenje za prostorno uređenje

JAVNI POZIV

Obavještava se javnost da je na sjednici Skupštine Grada Prijedora, održanoj 13.06.2018. godine, donesena Odluka o pristupanju izradi Urbanističkog plana Kozarac i kontakt područja 2019-2039. godina (“Sl. glasnik Grada Prijedora” br. 9/18). U toku su pripremne aktivnosti na prikupljanju prijedloga i sugestija za planska rješenja u sklopu obuhvata Plana.

Izradom Urbanističkog plana će biti obuhvaćeno područje površine od oko 10 km2 koje zahvata centralni dio naselja Kozarac i djelove susjednih naselja u kontakt području. Područje obuhvata Plana grafički je prikazano na karti koja će biti izložena u prostorijama Gradske uprave Grada Prijedor-Oglasna tabla na II spratu i na web-site-u: http://www.prijedorgrad.org/.

POZIVAJU SE zainteresovana lica. vlasnici nekretnina, korisnici prostora i učesnici u njegovoj izgradnji i uređenju, da uzmu učešća u izradi Plana DOSTAVLJANJEM PISMENIH PRIJEDLOGA I SUGESTIJA za planska rješenja na zemljištu u njihovom vlasništvu.

Pismeni prijedlozi i sugestije, dostavljaju se putem protokola Gradske uprave Grada Prijedor-Odjeljenju za prostorno uređenje u formi dopisa do 22.07.2019. godine.

Potrebne dodatne informacije u vezi sa navedenim aktivnostima mogu se dobiti u Odjeljenju za prostorno uređenje (kancelarija br. 53, II sprat zgrade Gradske uprave).

Grad Prijedor-Odjeljenje za prostorno uređenje


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic