Izdvajamo

Prijedorsko preduzeće Cromex radiće od sada i za švicarsko tržište. Rezultat je to ugovora koji je ovo preduzeće specijalizovano za rezanje i obradu metala potpisalo sa švicarskom kompanijom na period od pet godina.
Iz ove kompanije nisu nam mogli dati više detalja o samom ugovoru, obzirom da su partneri potpisali i ugovor kojim se obavezuju na neiznošenje detalja u javnost.

Međutim jasno je kako je za ulazak na jedno od najzahtjevnijih evropskih tržišta i zadovoljenje visokih standarda bilo potrebno osigurati najmoderniju opremu, kvalitetan proizvod i vrhunsku preciznost, što je prijedorska kompanija postigla.

Kako su nam rekli u Cromexu, broj zaposlenih u ovoj kompaniji u stalnom je porastu, a imajući u vidu ulaganje u opremu i nove dogovorene poslove, rast će se nastaviti i u budućnosti.

Podsjetimo, Cromex je i proizvođač prvog vozila proizvedenog u BiH – električnog mopeda Torini, kao i prvih javnih toaleta otpornih na oštećenja koji su već isporučeni prvim kupcima u BiH, a o čemu je BiznisInfo i ranije pisao.

biznisinfo.ba/foto: Nijaz-Caja Huremobić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.