Izdvajamo

Prijedorsko preduzeće Cromex radiće od sada i za švicarsko tržište. Rezultat je to ugovora koji je ovo preduzeće specijalizovano za rezanje i obradu metala potpisalo sa švicarskom kompanijom na period od pet godina.
Iz ove kompanije nisu nam mogli dati više detalja o samom ugovoru, obzirom da su partneri potpisali i ugovor kojim se obavezuju na neiznošenje detalja u javnost.

Međutim jasno je kako je za ulazak na jedno od najzahtjevnijih evropskih tržišta i zadovoljenje visokih standarda bilo potrebno osigurati najmoderniju opremu, kvalitetan proizvod i vrhunsku preciznost, što je prijedorska kompanija postigla.

Kako su nam rekli u Cromexu, broj zaposlenih u ovoj kompaniji u stalnom je porastu, a imajući u vidu ulaganje u opremu i nove dogovorene poslove, rast će se nastaviti i u budućnosti.

Podsjetimo, Cromex je i proizvođač prvog vozila proizvedenog u BiH – električnog mopeda Torini, kao i prvih javnih toaleta otpornih na oštećenja koji su već isporučeni prvim kupcima u BiH, a o čemu je BiznisInfo i ranije pisao.

biznisinfo.ba/foto: Nijaz-Caja Huremobić


Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.