Izdvajamo

PD''Mrakovica'' je protekli vikend kroz saradnju sa lokalnom zajednicom, udruženjima, školom ispunilo i dio svojih planiranih godišnjih aktivnosti. Ovu subotu i nedjelju njihov dom uljepšali su mladi planinari, učenici naše osnovne škole sa svojom učiteljicom Adisom Hercegovac. Boravkom dva dana na domu kroz igru i boravak u prirodi ponovili su i upotpunili svoje znanje iz prirode i društva, boravili na čistom zraku, družili se i sklapali nova prijateljstva, te spavanjem na domu dobili još jedno iskustvo više, koje se pamti zauvijek.

Nedelju su pored redovnih članova našeg planinarskog društva, školaraca posjetili i radnici ''dm drogerie markt Bosne i Hercegovine'' sa područja Prijedora, Sanskog Mosta i Kozarske Dubice, koji su kroz njihov plan aktivnosti o promovisanju volonterizma i društveno korisnog rada zajedno sa nama uređivali okoliš doma i učestvovali u redovnim akcijama čišćenja prostorija doma.

Inače sve aktivnosti koje se tiču održavanja doma, pomoćnih objekata ,igrališta i okoliša doma članovi planinarskog društva to rade iz ljubavi prema prirodi i volonterski,za šta su ovaj put imali i veliku pomoć radnika ''dm prodavnica'' .Pored svega urađenog tu je bilo i prelijepo,nezaboravno druženje koje ćemo pokušati pokazati kroz nekoliko slika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na nesebičnoj pomoći, te pozivamo sve ljubitelje prirode da iskoristimo ovu prirodnu ljepotu koju imamo i svoje slobodno vrijeme provodimo i uživamo u njoj .

Naš dom je i vaš dom,dobro nam došli!

Upravni odbor
PD'Mrakovica''-Kozarac


Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."