Izdvajamo

Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini Grada Prijedora Mesud Trnjanin pozvao je zastupnike Milana Tubina (SDS) i Dragoslava Kabića (SNSD) da se izvine civilnim žrtvama rata te koriguju svoje sporne izjave na dobrobit svih građana tog grada.

On je rekao da Klub zastupnika SDA u ime svih žrtava Grada Prijedora oštro osuđuje diskusije te dvojice zastupnika u entitetskom parlamentu iz Prijedora, koji su govorili o dešavanjima 1992. godine u Prijedoru te, kako kaže, uvrijedili sve žrtve.

– Treba da shvate da je Prijedor bio i ostao multietnička sredina – rekao je Trnjanin i dodao da vraćanje u 1992. godinu ne donose dobro ni Bošnjacima, ni Srbima, ni lokalnoj zajednici.

Milan Tubin je nedavno u Skupštini RS-a, tokom razmatranja Izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, uvrijedio i omalovažavao sve civilne žrtve Bošnjaka i Hrvata iz Prijedora, poredeći njihovo stradanje sa stradanjima uniformisanih i naoružanih vojnika.

FENA

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.