Izdvajamo

U sinoćnjem požaru na porodičnoj kući u mjestu Trnopolje kod Prijedora izgorila su ulazna vrata na objektu.

Kako saznajemo, dojava o požaru u Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Prijedor stigla je 10. novembra u 18:28 časova nakon čega je pet vatrogasaca sa jednim vozilom krenulo na intervenciju.

-Do našeg dolaska komšije koje su primijetile vatru kod ulaza uspjeli su da ugase požar tako da smo mi samo sve prekontrolisali i izračili objekat jer je bio pun dima – potvrđeno nam je iz TVJ Prijedor.

 

-Dana 10. novembra oko 18:50 časova prijavljeno je da je u mjestu Trnopolje došlo do požara na porodičnoj kući vlasništvo lica A.U. koje se nalazi u Austriji, došlo do požara prilikom kojeg su izgorila PVC vrata na ulazu. Uviđaj su obavili inspektori protivpožarne zaštite – potvrdila je Vesna Pačariz, portparolka PU Prijedor.

Kako nezvanično saznajemo, postoji sumnja da je požar kod ulaznih vrata podmetnut, a navodno je ova porodična kuća i ranije bila na meti “napada”.

Inače, komšije koje su ugasile požar nisu bile raspoložene za priču o ovom slučaju.

prijedordanas.com

 

 


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.