Izdvajamo

U hali “Cromex-a” doo u Prijedoru, preduzeću koje se uspješno bavi obradom metala danas su istovarene najsavremenije mašine za savijanje cijevi. Riječ je o modelima BLM ELECT 102 i BLM E-TURN 42, mašinama koje slakoćom i nevjerovatnom preciznošću savijaju okrugle i kvadratne cijevi. Jedna mašina savija cijevi do fi 42, druga do fi 102. Obje mašine imaju najsavremeniji BLM softver VGP 3D, koji je ianče jedinstven u svijetu.

 

 Odgovorni za rukovanje mašinama, Amir Topić i Srđan Vuković, za Infoprijedor.ba kažu da za usluge savijanja cijevi već postoji ogroman interes, kao i da broj upita zainteresovanih poslovnih partnera svakodnevno raste.

– Najveću potrebu za savijanjem cijevi iskazuju klijenti koji se bave proizvodnjom namještaja, zatim auto industrije, te industrije za proizvodnju poljoprivrednih mašina.- preciziraju Srđan i Amir.

Enes Pehlić, dikretor”Cromex-a” dodaje da su dvije nove mašine jedinstvene u svijetu jer nisu hidraulične.

 

– Četrnaest osa se pokreće uz pomoć elektromotora. Ta činjenica garantuje mirniji i precizniji rad, bez potrebe za ljudskom intervencijom tokom samog procesa. Proces je automatizovan i garantuje kvalitet bez obzira na broj ponavljanja.- rekao je Pehlić.

Kako smo saznali na licu mjesta ove savremene mašine u punom pogonu će biti najkasnije za desetak dana.


infoprijedor.ba

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković