Izdvajamo

U sokaku Deumići MZ Kozaruša asfaltiran je put koji će mještanima omogućiti bolju komunikaciju sa ostalim naseljima i naravno bolje uslove za život na ovom području.

Akcija, prikupljanje sredstava, počela je prije pola godine. Do danas, mještani i raja iz drugih sela, sakupili su novca za 250 metara puta i odlučili su da asfaltiraju onoliko koliko mogu. Put nije u cijelosti asfaltiran, tek nešto više od pola planirane dionice. Slijedi nastavak akcije. Ilijaz Omerbašić se zahvaljuje svim učesnivima u ovoj akciji i naglašava da su svi radovi finansirani donacijama građana. Od grada ili države nisu dobili ništa.

Danas su svi sretni jer od danas će lakše do Kozarca, pa i dalje.
Ovo smo sanjali godinama, evo ostvarilo se uz pomoć nas mještana i dobrih ljudi. Olakšaće nam život mnogo, posebno zimi, sada ćemo moći lakše do kuća, prezadovoljni smo, kažu mještani.
Ovo su akcije koje uljepšavaju svaki dan života koji se ovdje provede.

 

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać