Izdvajamo

PRIJEDOR-TRNOPOLJE, 20.12.2019.god
POTPISAN UGOVOR O DODJELI PROSTORIJA ZA SPOMEN SOBU U BIVŠEM LOGORU TRNOPOLJE

Prema riječima Mirsada Duratovića, predsjednika RO Saveza logoraša u BiH, “Udruženja logoraša Prijedor- Kozarac” i Savjet mjesne zajednice Trnopolje postigli su 01.oktobra 2019.godine dogovor oko dodijele prostora u sklopu Društvenog doma u bivšem logoru Trnopolje za otvaranje spomen-sobe logorašima logora Trnopolje.

Danas je između gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića i “Udruženja logoraša Prijedor-Kozarac” potpisan Ugovor o korišćenju poslovnih prostorija.

Prostor je dodijeljen bez nadoknade a ugovor je zaključen na neodređeno vrijeme. Osim naznačenog prostora na fotografiji udruženja su dobila pravo korištenja sale i sanitarnog čvora na spratu Društvenog doma

 

Izvor: FB


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)