Izdvajamo

Predstavnici Instituta za građevinarstvo iz Banja Luke, danas su se sastali sa predstavnicima mjesnih zajednica koje se nalaze na trasi autoputa Prijedor-Banjaluka, kako bi ih upoznali sa korekcijama koje su odrađene na projektu ove saobraćajnice i kako bi čuli primjedbe i prijedloge kako bi se došlo do najoptimalnije trase.

Primjedbe sa javne rasprave uzete su u obzir, i ono što je bilo moguće implementirano je u projekat kako bi on bio što kvalitetniji, rekao je Milan Tešanović, saobraćajni inženjer Instituta za građevinarstvo Banja Luka.
On je naglasio da se trude da broj objekata koji će se ruštiti bude što manji, ali da je autoput građevina koja se ne može izgraditi a da se ne ukloni nijedan objekat.

"Ono što smo sad prezentovali je mnogo bolja varijanta. Uzeli smo u obzir veći broj primjedbi i pozitivo ih riješili. Nastojali smo da maksimalno izađemo u susret građanima , kako bi broj objekata za rušenje bio sveden na minimum. I kako bi izgradnja autoputa što manje narušavala funkcionisanje stanovništva na tom području", rekao je on.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da se komunikacijom između građana i projektanata može doći do najboljeg rješenja.
"Svi predstavnici mjesnih zajednica imali su priliku da postave pitanja i da dobiju odgovore. Njihova komunikacija sa Institutom će se nastaviti i ja se iskreno nadam da se približavamo najoptimalnijoj trasi puta, koji će biti od interesa za lokalnu zajednicu i najveći dio stanovištva", poručio je gradonačelnik.
Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici kineske kompanije "Šandong"; koji će graditi ovu dionicu autoputa.


prijedorgrad/foto:Aleksandar Drakulić

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.