Izdvajamo

Zbog situacije u našoj zemlji, predstavnici mjesnih zajednica regije Kozarac i lijeve obale Sane, danas su podjelili 200 paketa. Riječ je o donaciji koju je osiguralo Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica. Paketi su isključivo namijenjeni socijalno ugroženim porodicama, a danas bilježimo da je pomoć mnoge obradovala.

"Ide podrška Prijedoru, Bosanskom Novom, Gradiškoj, Kostajnici, Dubici, širom ove regije. Biće to dostava paketa prehrambenih i higijenskih, za socijalno ugrožene porodice i povratnika iz ove regije. Narednih dana ćemo nastaviti podršku i pomoći i drugim područjima, kako povratnika entiteta RS, tako i povratničkim zajednicama u Federaciji" rekao je Ministar za izbjegla i raseljena lica Edin Ramić.

"Smatram da i drugi trebaju slijediti primjer Federalnog ministarstva na čelu sa Edinom Ramićem, jer u ovom momentu treba reagovati. Mislim da pored ovih prehrambenih artikala treba voditi računa da se obezbjedi podrška za proljetnu sjetvu, a ja mislim da će u narednih tri dana ići javni poziv da se troškovi koji su nastali prilikom proljetne sjetve da se mogu refundirati od strane nadležnog ministarstva za izbjeglice i raseljena lica". izjavio je Senad Bratić poslanik u skupštini Republike Srpske.

"Ovim gestom Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica je pokazalo da, u ovim najtežim danima kada Corona virus hara cijelim svijetom, nije zaboravilo Prijedor i da imamo adresu gdje povratnici u Republiku Srpsku na koju se možemo obratiti, kad su u pitanju ovi prehrambeni i higijenski artikli. Očekujemo u narednom periodu da Federalno ministarstvo dostavi pakete sa sjemenskim paketima kako bi pomogli i naše poljoprivrednike, koji pokušavaju da zasiju što veće površine". kazao je Mirsad Duratović predsjednik Skupštine grada Prijedora.

Nijaz-Caja Huremović

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...