Izdvajamo

Republički štab za vanredne situacije donio je danas zaključak kojim mjera kućne izolacije od 14 dana za sve građane koji uđu u Republiku Srpsku prestaje da važi.
Ovaj zaključak objavljen je na zvaničnoj veb stranici Vlade RS.

Zaključak o prestanku primjene zaključka o sprovođenju mjera kućne izolacije stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se od sutra od šest časova.

– Republika Srpska tražiće sutra od Savjeta ministara BiH kao što je to uradila Srbija, da se u BiH omogući ulazak bez testiranja i samoizolacije – rekao je danas i premijer Srpske Radovan Višković.
Istim zaključkom prestaje primjena i Zaključka o boravku stranog državljanina u Srpskoj zbog poslovnih obaveza, a koji je donesen 8. maja, ali nije bilo prilike ni da se on primijeni, jer je nedostala odluka Savjeta ministara da se omogući prelazak granice stranim državljanima radi poslovnih obaveza.

Podsjećamo, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je za Srpskainfo najavio da će ove sedmice biti otvorene granice za ulazak poslovnih ljudi iz inostranstva, dok će od 1. juna granice BiH biti potpuno otvorene.

U međuvremenu je Srbija najavila da će omogućiti prelazak svoje granice bez testiranja i mjere obavezne izolacije.

 

 

srpskainfo.com

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."