Izdvajamo

Dom zdravlja Prijedor započeo je danas vakcinaciju protiv sezonskog gripa za pacijente koji zbog svog osnovnog oboljenja imaju pravo na besplatnu vakcinu, koju obezbjeđuje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Direktor prijedorskog Doma zdravlja Slavica Popović rekla je da je ova zdravstvena ustanova dobila 500 doza za te pacijente, ali da bi trebalo da ih dobije još 1.000, te zamolila građane za strpljenje.

“Komercijalne vakcine očekujemo do kraja ove sedmice. NJih smo obezbijedili, ne u količini koju smo zahtijevali, negdje oko 600 doza, zato što nije bilo dovoljno vakcina i naš dobavljač nije bio u mogućnosti da nam isporuči veću količinu. Možda će se to promijeniti, ali za sada ne”, izjavila je Popovićeva novinarima u Prijedoru.

Popovićeva je rekla da je nabavna cijena vakcine oko 22 KM i povećaće se za uslugu i potrošni materijal.

“U svakom slučaju, neće preći 25 KM”, rekla je Popovićeva.

SRNA

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ