Sretan 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Toggle Bar
Izdvajamo

Grad Prijedor objavio je danas na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji preliminarne rezultate konkursa za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2020/2021. godinu.

Na konkurs se prijavilo 356 kandidata i to za deficitarna zanimanja 72 učenika, prema socijalnom statusu 145 i po uspjehu u školi njih 139.

Uslove su ispunila 222 srednjoškolca.

Prema listama koje su objavljene stipendije su odobrene za 117 učenika.

Prema deficitarnom zanimanju pravo na stipendije su ostvarila 23 učenika, prema uspjehu u školi odabrano je 35 đaka, dok je po socijalnom statusu stipendije ostvarilo 59 srednjoškolaca.

-Ukoliko učenici imaju bilo kakvu primjedbu na rezultate javnog konkursa, eventualnu primjedbu imaju pravo da ulože u roku od sedam dana od dana objavljivanja ove liste Odjeljenju za društvene djelatnosti – rekao je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i NVO grada Prijedora Stevica Dronjak.

Konačna rang lista biće utvrđena po isteku žalbene procedure.

Mjesečni iznos stipendije odrediće Gradonačelnik posebnom odlukom nakon okončanja dodjele studentskih stipendija.

Podsjećamo, prošle školske godine stipendija za srednjoškolce je iznosila 70 KM a inače se isplaćuje tokom deset mjeseci.

Kako saznajemo iz Gradske uprave, javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa za akademsku 2020/2021. godinu biće objavljen uskoro.

Stipendije-srednjoskolci-deficitarna zanimanja

Stipendije-srednjoskolci-socijalni status

Stipendije-srednjoskolci-uspjeh u skoli


Izvor:prijedordanas.com

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!