Izdvajamo

Potraga za nestalim Samirom Šarčevićem iz Sanskog Mosta, koja se odvija od proteklog četvrtka, ni jučer nije dala nikakav rezultat iako je pretražen veliki prostor koji gravitira od sela Kijevo prema Kruharima i drugim selima, gdje je ovo lice poslednji put viđeno.

Potraga se nastavlja i danas, a u njoj sudjeluju pripadnici policije, Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ te članovi porodice i prijatelji.

Kako nas je informisao Edin Seferović, predsjednik pomenutog kluba, danas će u proces traganja biti uključeno više dronova kako bi pretražili nepristupačne dijelove terena prema selu Tomina. Do sada je široko područje, brdovito i obraslo šumom, pretraženo više puta, ali bez rezultata.

Podsjećamo da je ovo lice otišlo od kuće u protekli četvrtak, oko 11 sati, a poslednji put je viđeno istog dana u poslijepodnevim satima od kada mu se gubi svaki trag. Potragu otežavaju teški vremenski uslovi i niske temperature.

U trenutku nestanka Šarčević je na sebi imao žutu jaknu fluroscentne boje, crnu trenerku i kapu iste boje na glavi na glavi. Obzirom na vremenske uslove i hladne noći, postoji bojazan od najgoreg. Inače radi se o osobi s poteškoćama u razvoju, a i ranije se znalo desiti da odluta od kuće.

Iz tima koji vrši traganje zamolili su sve građane koji imaju bilo kakve informacije o nestalom Šarčeviću da to prijave.

inmedia.ba

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.