Izdvajamo

Predstavnici Udruženja poljoprivrednika "Agrarija" Kozarac, Islam-Kićo Melkić i Bajro Šahbaz, posjetili su danas Kostajnicu nakon što je ove lokalne zajednice pretrpile oštećenja od zemljotresa koji je pogodio susjednu Hrvatsku.
Ovdje smo zatekli oštećeno dosta privatnih domaćinstava, kuća i stanova. Melkić je došao da vidi kakva pomoć je potrebna sa ciljem da organizuju akciju sakupljanja pomoći za oštećene stanovnike ovo mjesta. Od Glavnog imama Harisa ef. Ahmića doznajemo da je ovdje potrebna svaka vrsta pomoći, hrana, odjeća, obuća, građevinski materijal, novčana sredstva...
Melkić nam je rakao da su ovo jako potresne slike i odlučili su da pokrenu akciju prikupljanja hrane i higijenskih proizvoda. U marketu Gulaš postavili su korpu u koju kupci mogu da kupe nešto i ostave u korpi "Kozarac za Kostajnicu"
Takođe novčana sredstva se mogu uplatiti kod Melkića ili marketu i na račun od udruženja sa naznakom za Kostajnicu.

Senad Bratić poslanik u Narodnoj skupštini R.S. u posjeti Kostajnici

Ovdje, u marketu Gulaš, mogu se ostaviti prehrambeni proizvodi za raju iz Kostajnice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.