Izdvajamo

Danas je u Doboju u organizaciji Samoinicijativa "Samopomoć"  iz Njemačke uz pomoć Merhameta Prijedor, podjeljeno osam laptopa ugroženoj i diskriminasnoj bošnjačkoj djeci u selima Sjenina i Sjenina Rijeka, opština Doboj. Ova dijeca su kažnjeni zbog pet neopravdanih časova, jer su 25. novembra ostali kod svojih kuća i sa roditejima obilježili Dan državnosti BiH.
Donaciju je uručila Mesudija Selman predsjednica Merhameta Prijedor. Podjeljeno je 8 X Notebook Lenovo ThinkPad X260, a kupljeno je preko firme DATA Sanski Most.

Elvira Kapetanović se zahvaljuje donatorima, ispred svih roditelje. Na kraju dodaje da im ova podrška puno znači, u borbi protiv diskriminacije učenika.
Dijeca takođe zahvaljuju za poklone i podršku.

 Ovo je humanitarna akcija Bosanskog Akademskog Kruga (BAK) i Merhameta Prijedor kroz INICJATIVU SAMOPOMOĆ. Donator ove pleminite akcije je anonimni Bošnjak iz ljubavi prema svom narodu i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

Takođe uručena su još dva laptopa za jetime. Jedan laptop je uručen porodici Hadžalić, Stari grad  Prijedor i drugi je dobila porodica Duratović iz Ćele

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.