Izdvajamo

 

Rukovodstvo prijedorskog Doma zdravlja krije koliko je tačno propalo doza za revakcinaciju protiv koronavirusa starijih od 65 godina, ali se, prema dostupnim podacima, može pretpostaviti da je taj broj veći od 1.300 doza.

Portal "Srpskainfo" objavio je ranije da su Prijedorčani stariji od 65 godina, koji su jučer krenuli na revakcinaciju, vraćani iz Doma zdravlja uz obrazloženje da nema vakcina.

Rukovodstvo Doma zdravlja jučer se nije oglašavalo, ali su danas održali pres-konferenciju na kojoj su pokušali da umire građane.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Prijedor Slobodan Javor kratko je rekao da je jučer u jutarnjim satima obaviješten da je zbog nestanka struje u više navrata došlo do prekida hladnog lanca skladištenja vakcine.

"Zato smo privremeno obustavili davanje druge komponente 'Sputnjika V', naglašavam privremeno. Kada je u pitanju prekid hladnog lanca vakcine, želim da pojasnim našim građanima da je zbog nestanka električne energije u više navrata došlo do poremećaja u temperaturi u samom frižideru, odnosno zamrzivaču, u odnosu na temperaturu predviđenu za čuvanje vakcina", zaključio je Javor.

Budući da je jučer do 11 sati obavljana revakcinacija, nameće se pitanje da li su i te doze koje su primili Prijedorčani, bile iz istog zamrzivača.


slobodna-bosna.ba

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.