Izdvajamo

 

Humanitarna organizacija Kozarac neumorno nastavlja sa akcijama. Ova organizacija je osnovana prošle godine sa ciljem da pomaže sugrađanima pet mjesnih zajednica na području stare opštine Kozarac. Počeli su sa radom prije tri mjeseca a odradili, iznenađujuće puno akcija kao što su: podjela oko 100 namjenskih paketa, a svaki paket je koštao 100 i 150 KM, zatim dvije krave, veš mašinu, najlone za plastenike, piliće, drva, krompir sjemenski i za jesti, oranje i frazanje bašti....

Danas su kupili 10 ovaca za porodicu Velić iz Kevljana, te najlon za plastenik za porodicu Ibrahimović i trimer za porodicu Brkić iz Kozarca.
Bilježio sam neke od ovih akcija i svaki put sam oduševljen merhametlukom naše raje, naše Humanitarne organizacije Kozarac.

Poziv kozarčanima iz cijelog svijeta, da se učlane u Humanitarnu organizaciju Kozarac

 

 

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.