Izdvajamo

 

Poslovanje u vremenu pandemije puno je izazova. Valja sačuvati radna mjesta, održati proizvodnju i opstati na tržištu. Neki u tome nisu uspjeli u proteklih godinu dana, ali prijedorski Kromeks jeste. I na tome ne planiraju da stanu.

Imamo strategiju i planove da proširimo proizvodnju i zaposlimo još ljudi, kaže direktor Kromeksa, prijedorskog preduzeća za obradu metala. Od početka pandemije zaposlili su tri radnika, ovog mjeseca im dolaze još dva, idu na ukupno 70.

“U jeku pandemije smo proširili proizvodne kapacitete, sam prostor od 60 hiljada kvadrata koji smo kupili je priča za sebe. Nedavno smo nabavili tri nove mašine koje proširuju poslovno djelovanje Kromeksa na obradne mašine i mašine za štancanje limova tako da u sklopu toga predviđamo i u narednom periodu zapošljavanje novih radnika, dakle, stručnog kadra”, dodaje Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća.

KV

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.