Izdvajamo

 

Privredna komora Republike Srpske prijedorski „Austronet“ uvrstila je među tri najbolja srednja privredna društva u prošloj godini u Republici Srpskoj. Značajnim priznanjem zadovoljni su i radnici, koji ističu da se ne mogu požaliti na uslove rada i primanja. Vlasnik i direktor firme, Enes Kahrimanović, kaže da im je priznanje veliki motiv i podstrek za budući rad i proširivanje proizvodnje.

U prošloj godini, u vrijeme pandemije, Austronet nije prekidao proizvodnju, već je u segmentu sunčeva jedra i zaštita od sunca, povećao za 28 procenata. Pored toga, program proizvodnje obuhvata zaštitne mreže za teniska igrališta, građevinarstvo, poljoprivredu, domaćinstva.Uglavnom, sva proizvodnja ide na zapadnoevropsko tržište. Austronet zapošljava 150 radnika i u vrijeme pandemije niko nije dobio otkaz.

U okviru projekta promocije domaćih proizvoda, „Naše je bolje“, među pet najuspješnijih u Republici Srpskoj u prošloj godini, Privredna komora uvrstila je i prijedorski „Grosist“, preduzeće koje se bavi izradom drvenih kuća.


KV

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...