Izdvajamo

 

U Prijedoru je danas puštena u rad besplatna < Wi-Fi > zona koja pokriva Trg majora Zorana Karlice ispred tržnog centra Patrija.

Šef Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Prijedora Branko Švraka rekao je da je besplatan internet omogućen zahvaljujući saradnji grada Prijedora i agencije "Led Media".
"Instalirana je profesionalna oprema koja će omogućiti građanima i drugim posjetiocima da imaju besplatan internet u toku cijele godine u svim vremenskim uslovima čime se podiže kvalitet života i kvalitet poslovanja lokalnog stanovništva", rekao je Švraka novinarima u Prijedoru.
Menadžer razvoja Agencije " Led media" Milan Šljokavica je novinarima potvrdio da je ovaj process realizovan u saradnji sa Gradskom upravom Prijedora.
" Svi građani, turisti i posjetioci grada Prijedora imaće priliku da se konektuju da brzu internet mrežu koja je konstantno u upotrebi na javnom prostoru i ovaj sistem koji smo pustili je realizovan pomoću profesionalne opreme", istakao je Šljokavica.
On je dodao da je ta oprema pružila mogućnost korištenja internet većem broju ljudi .
" U slučaju nekih velikih događaja koji se organizuju na trgu , svi građani će moći da se povežu na internet i da koriste sve benefite takvog internet pristupa", rekao je Šljokavica.
On je dodao da je trenutno mrežom pokriven trg i da im je u budućnosti plan da se ta zona proširi za dodatnih par segmenata kako bi bio pokriven uži centar grada.
" To će biti veoma značajno radi pružanja potrebnih i korisnih informacija turistima,ali i doprinos procesu digitalizacije koji provodi Gradska uprava budući da određene usluge može da pruži i putem interneta", naglasio je Šljokavica.
Kapacitet mreže je 5.000 simultanih konekcija.

prijedorgrad.org

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.