Izdvajamo

 

U Prijedoru je danas puštena u rad besplatna < Wi-Fi > zona koja pokriva Trg majora Zorana Karlice ispred tržnog centra Patrija.

Šef Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Prijedora Branko Švraka rekao je da je besplatan internet omogućen zahvaljujući saradnji grada Prijedora i agencije "Led Media".
"Instalirana je profesionalna oprema koja će omogućiti građanima i drugim posjetiocima da imaju besplatan internet u toku cijele godine u svim vremenskim uslovima čime se podiže kvalitet života i kvalitet poslovanja lokalnog stanovništva", rekao je Švraka novinarima u Prijedoru.
Menadžer razvoja Agencije " Led media" Milan Šljokavica je novinarima potvrdio da je ovaj process realizovan u saradnji sa Gradskom upravom Prijedora.
" Svi građani, turisti i posjetioci grada Prijedora imaće priliku da se konektuju da brzu internet mrežu koja je konstantno u upotrebi na javnom prostoru i ovaj sistem koji smo pustili je realizovan pomoću profesionalne opreme", istakao je Šljokavica.
On je dodao da je ta oprema pružila mogućnost korištenja internet većem broju ljudi .
" U slučaju nekih velikih događaja koji se organizuju na trgu , svi građani će moći da se povežu na internet i da koriste sve benefite takvog internet pristupa", rekao je Šljokavica.
On je dodao da je trenutno mrežom pokriven trg i da im je u budućnosti plan da se ta zona proširi za dodatnih par segmenata kako bi bio pokriven uži centar grada.
" To će biti veoma značajno radi pružanja potrebnih i korisnih informacija turistima,ali i doprinos procesu digitalizacije koji provodi Gradska uprava budući da određene usluge može da pruži i putem interneta", naglasio je Šljokavica.
Kapacitet mreže je 5.000 simultanih konekcija.

prijedorgrad.org

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."