Izdvajamo

 

Ovih dana u zaseoku Sivci kod Trnopolje radi se na postavljanju ulične rasvjete. Sredstva za realizaciju obezbjedili su mještani a Grad Prijedor je na sebe preuzeo obavezu oko izmirenja računa potrošnje električne energije.
Projekat obuhvata postavljanje rasvjete kroz glavnu ulicu u Sivcima i sve sporedne sokake a izvodač radova je firma Elmating iz Prijedora.
Kolika je zainteresovanost mještana za ovu akciju govori činjenica da je za manje od pet dana skupljena puno veća svota novca od one koja je potrebna za realizaciju iste.

"Ponosan sam na svoje komšije i poznanike jer smo ovom akcijom pokazali da samo zajedno i dobrom organizacijom možemo uraditi sve što je potrebno da bi naše mjesto bilo ljepše i ugodnije za život."- izjavio je Amir Sivac, jedan od pokretača akcije. On takode navodi da je ulična rasvjeta nešto što je ovom mjestu bilo zaista potrebno te da će uveliko uticati na kvalitetu života ali i poboljšanje komunikacije.
Važno je napomenuti da će prikupljena sredstva koja ne budu utrošena u realizaciju postavljanja rasvjete biti preusmjerena u dalju obnovu a samim tim i razvoj ovog zaseoka.

Emira Sivac

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković