Izdvajamo

 

 

Policijskoj upravi Prijedor, 20.11.2021. godine oko 11,10 časova, prijavljeno je da je u Prijedoru u ulici Muharema Suljanovića došlo do požara na montažnom stambenom objektu u kojem je nastanjeno više lica.

Intervencijom pripadnika Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor i policijskih službenika iz objekta su evakuisani stanari, a požar je lokalizovan.

U požaru je jedno lice zadobilo opekotine zbog kojih je prevezeno u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci, a lakše povrede zadobilo je još pet lica.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je preduzimanje mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nastanka požara.

PU Prijedor/ foto – prijedordanas.com

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.