Izdvajamo

 

Dekorativnom instalacijom nazvanom " Zima, zima, e pa šta je" na malom gradskom trgu u organizaciji Udruženja" Žene u umjetnosti" otvorena je manifestacija "Prijedorska zima".

Predsjednica Udruženja " Žene u umjetnosti" Biljana Anđelić izjavila je da je riječ o instalaciji tematski vezanoj za zimu.
" Kao što posjetioci odnosno prolaznici mogu vidjeti tu su figure Snješka Bijelića i raznih drugih zimskih elemenata uz koje se mogu i fotografisati i kao što se može vidjeti interes i mladih, ali i starijih sugrađana je veliko ", rekla je Anđelićeva.
Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović izjavila je da "Prijedorsku zimu" kao i " LJeto kulture" otvara ovo udruženje stvarajući prigodni ugođaj i uvod u predstojeće novogodišnje praznike.
" Još jedan značajan program je i večerašnji koncert nazvan ` Akustično veče` u kojem će nastupiti Dejan Ćulum i Mirjana Boltić u sali gradskog pozorišta", istakla je Kasalovićeva.
Ona je dodala da je program ovogodišnje " Prijedorske zime" obimniji nego do sada i obuhvata 42 sadržaja različitog karaktera na osam lokacija.
" To je jedan splet programa kulturnog, privrednog i turističkog sadržaja i vjerujem da će svako moći da pronađe neki sadržaj za sebe", kazala je Kasalovićeva.
Ona je naglasila da je grad Prijedor pokrovitelj manifestacije " Prijedorska zima" koja će trajati do 6.januara iduće godine, ali da su je podržali brojni privredni sponzori.
"Zahvaljujem se svim privrednim subjektima i svim ljudima koji su pomogli da se ovo organizuje i dali doprinos da započne i nadam se da će se realizovati do kraja. U ime grada pozivam građane da posjete sve naše programe i sadržaje, kao i još privrednih subjekata koji žele da daju doprinos ovoj manifestaciji", dodala je Kasalovićeva.

www.prijedorgrad.org

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu