Izdvajamo

 

Danas je Planinarsko društvo „Mrakovica“ Kozarac održalo izvještajno-izbornu skupštinu. Pored mnogobrojnih članova društva, skupštini su prisustvovali Goran Garača predsjednik biciklističkog kluba Kozara Prijedor i Član UO BiSaBiH i Grublješić Vlado 93 godine, najstariji planinar u Krajini, te gosti iz drugih društava.

U uvodu Hamdija Kahrimanović je naglasio:"Mi nemamo puno kadrova ali radimo sa onim što imamo i trudimo se da sve odradimo što je bolje moguće"

U izvještaju za 2021.godinu prezentirani su rezultati radova komisije za infrastrukturu i komisije za izlete i posjete. Naglašeno je da je komisija za infrastrukturu podnijela najveći teret u ovoj godini, a između ostalog urađeno je rekonstrukcija i čišćenje bankina od vikendica do doma, zatim održavanje okoliša od oko 10 duluma zemlje. Urađena je rekonstrukcija vodovodne mreže od oko 100 metara.

Ove godine su ugostili izviđaće Bosne i Hercegovine iz gradova Sarajeva, Zenice i Prijedora oko 100 izviđaća do 15 godina starosti. Boravili su pet dana u domu na Debelom brijegu. U isto vrijeme na domu su bili u posjeti visoki predstavnici Američke ambasade.

Još jedna velika aktivnost je bila ljetos kada su ogostili bicikliste koji su učestvovali na jednoj od najvećih biciklističkih manifestacija u BiH.

U posjeti PD Mrakovica bilo je nekoliko društava, a i oni su išli u posjete drugim društvima.
Za budući rad društva Kahrimanović kaže, da su zaokružili radove u domu, poslujemo dobro. Predlaže skupštini da obaveže komisiju na izlete i posjete. Da najveći dio dozvoljenog vremena i prostora posvete hodanju odlasku posjetama maršutama. Preokupacija društva je biti u prirodi, hodati, šetati, obilaziti, družiti se...

Za novog domara izabran je Isko Mahmuljin.

Više u videu i foto albumu na fb Kozarac.eu

 

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...