Izdvajamo

 

Danas je Planinarski klub KOZARAČKI KAMEN Kozarac održao izvještajnu skupštinu. Pored mnogobrojnih članova društva, skupštini je prisustvovao Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza RS te gosti iz drugih društava.

Izvještaj o radu PK KOZARAČKI KAMEN podnio je predsjednik Mirsad Muratčehajić

Od aktivnosti kluba treba takode izdvojiti više izleta po našoj matičnoj planini Kozari u sva 4 godišnja doba..
Posebno treba izdvojiti aktivnosti oko izgradnje budučeg planinarskog doma.
Ove godine smo nastavili sa izgradnjom našeg doma pa smo uradili zidanje-zatvaranje podruma i ugradnja vrata i prozora u podrumu.
U mjesecu Aprilu radili smo na izoliranju zidova sale (staklenom vunom) te zakivanju zidova brodskim podom.

U mjesecu Maju radili smo na ugradnji ograde na terasi kao i okivanju srubova terase sa poluoblicama.

Mjesec Jun bio je rezervisan za nasipanje pristupnog puta gdje je tom prilikom doveženo 27 kamiona jalovinskog nasipa sa rudnika Drenovača. Nakon puta nastavili smo sa izolacijom zidova u potkrovlju i zakivanja brodskog poda na zidove a ti radovi prešli su i u mjesec Juli.

U mjesecu Augustu odrađena je fasada na zidanom dijelu sale.

Mjesec Seprembar bio je takode jako aktivan te smo u tom mjesecu otpočeli sa radovima na kopanju i šalovanju predulazne ploče i stepenica prema podrumu, da bi odmah potom obavili i betoniranje predulazne ploče i stepenica.

U istom mjesecu odradili smo nabacivanje vanjskih podrumskih zidova te smo ugradili ivičnjake i popločali predpodrumsku terasu sa kockama koje su nam donacija našeg Bešič Esada.

Radovi u septemru se tu nisu zaustavili te nam je naš član Enes Alukić uradio epoksilnu glazuru na podu sale i terase.

U mjesecu oktobru razvedena je struja po plafonu, postavljene utičnice, šalteri te je definitivno puštena struja u sali i terasi.
U mjesecu Novembru obavili smo čiščenje odvodnog kanala pored puta kod kučišća Ahmeta Trnjanjina, te smo otpočeli sa izolacijom plafona u sali i na terasi. Poslovi izolacije plafona prenešeni su u mjesec Decembar da bi nakon izoliranja pristupili zakivanju lamperije na plafon. Sve ovo je rađeno ubrzano kako bi ostvarili kvalitetne uvjete za doček gostiju i održavanje ove prve skupštine na našem planinarskom domu. Takode smo ugradili 3 odvodne kanalice na najkritičnije dijelove puta kako bi usmjerili oborinske vode i sačuvali put od težih oštečenja.

Ljubiša Aramanda predsjednik Planinarskog saveza RS je čestitao na uspješno završenoj godini, te dodao da je predsjednik PK Kozarački Kamen, Mirsad Muratčehajić, od nove godine član upravnog odbora Planinarskog saveza RS. Samim tim dali smo značaj ovom klubu koji iz godine u godinu raste, a vidi se po ovom domu i članstvu. Ove godine smo pomogli pet planinarskih društava u savezu, podnesite zahtjev i planinarski savez će donirati 1000 KM za uređivanje spavaona, kupovini kreveta.

Poslije skupštine priređen je zajednički ručak uz veoma ukusan kotlič (gulaš).
Druženje je nastavljeno uz harmoniku Mirze Balića, a pjevaća je bilo više.

Budi ti ta osoba zbog koje - kada je ljudi vide - kažu - na dunjaluku ima još dobra, nije sve umrlo!