Izdvajamo

 

Nakon niza incidenata u nekoliko bh. gradova, još jedan je zabilježen u Prijedoru. Grupa mladića hodala je ulicom i pjevala te veličala osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Video možete pogledati OVDJE!

Sve je popraćeno zastavama Republike Srpske i bakljadom.

“Nakon auto relija kroz glavnu ulicu Prijedora, bilo je pitanje vremena kad će i ovo: ‘Generale nek je tvojoj majci hvala’, uz skandiranje Ratko Mladić.
Prije par minuta uz blagonaklono šetkanje policijskih službenika pored mase. Nakon Janje, Gackog, Priboja, i Prijedor pokazuje svoje raskošno bogatstvo nacional šovinizma, a sve uz blagoslov policije, a to znači da je ova provokacija i izazivanje nacionalne netrepljivosti uredno najavljeno čim je dobilo svoj protokol skandiranja imena ratnog zločinca prolazeći pored džamije”, napisao je Omer ef. Redžić, imam prijedorske džamije.

Podsjetimo, ranije su slični incidenti zabilježeni u Janji i Gacku, ali i Priboju u Srbiji. Na Twitteru je objavljen snima i incidenta u Novom Pazaru.

 

N1

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo