Izdvajamo

 

Umjesto da djeluju u institucijama u kojima primaju plate i naknade prijedorski političari se uvijek ovako okupe sa onom šakom jada od udruženja i dva medžlisa islamske zajednice i na taj način se pokažu pred glasačima kao neko ko vodi brigu o povratnicima.

Predsjednik skupštine grada Prijedora je po ovom pitanju trebao da traži vanrednu sjednicu, da sazove predstavnike lokalne vlasti i policije i da traži od većine koja ga je izabrala da po ovom pitanju poduzmu niz hitnih mjera.
On se radije slika sa pripadnicima svoga jata i piše saopštenja kojima je jedina svrha da se negdje objave u medijima.
I kakvu su samo reprezentaciju „predstavnika“ sastavili. Azra Pašalić, dobitnica ordena Republike Srpske i žena koja je na ovaj dan u svom mandatu predsjednice skupštine čestitala dan DRŽAVNOSTI Republike Srpske. Mirsad Duratović iza kojeg stoji Ujedinjena srpska čiji su poletarci sinoć koračali sa bakljama, pa ova nasmijano namrgođena ekipa iz SDA, koji dolaze iz politike koja je aminovala Republiku Srpsku i stvorila današnjeg Dodika sa svim njegovim polugama moći.
Udruženja građana, njihove kapacitete i domete neću ni komentarisati, zapravo je teško i naći razliku, logoraše vode političari, Behar isto tako, a čudno kako još nisu nakalemili i udruženje Familija od Azre Pašalić da bude brojnija ekipa, ionako se više nabraja političara i udruženja nego što ih je bilo na tom sastanku.
Predsjedniče skupštine Grada, vanrednu sjednicu zakaži, od kolega iz skupštinske većine koji te drže na vlasti traži da se ograde od ovakvih dešavanja u Prijedoru i sa budžeta Grada ukinite sve one koji u svojim aktivnostima na bilo koji način izazivaju nacionalnu netrpeljivost, uključujući i sportske klubove čiji navijači su najvidljiviji u širenju mržnje.
Kada su u pitanju zahtjevi građana, udruženja, vjerskih zajednica i političara, tužilaštvo djeluje jedino po krivičnim prijavama a ne postupa na osnovu saopštenja koja se šalju u medije. To su elementrane stvari koje i vi sa ove slike treba da znate, zato ako želite nešto poduzeti onda podnesite prijavu protiv onih koji su ovo organizovali, policija je morala identifikovati toliku povorku i tek onda se nadajte da će tužilaštvo možda nešto poduzeti. Nemojte vi podučavati tužioce i policiju kako će doći do snimaka i identifikovati počinioce. To je njihov posao a vaš da podnesete krivičnu prijavu i djelujete tamo gdje ste na izborima osvojili funkciju.
Ako to ne uradite onda je jasno da i vama dobro dođu ovakvi defilei, da se pojavite kao zaštitnici, i vama je izborna godina, zar ne?

 

Edin Ramulić

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.