Izdvajamo

 

Na području Sanskog Mosta danas su obustavljeni radovi na jednoj od lokacija nakon što su u zemljanim nasipima pronađene kosti za koje se sumnja da su ljudske.

Ova informacija za Klix.ba je potvrđena u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Dežurni operativni nam je kazao da su zaprimili dojavu da su na jednom lokalitetu u Sanskom Mostu pored rijeke Sane prilikom istovara zemljanog nasipa pronađene kosti koje najvjerovatnije pripadaju ljudskom skeletu te da su svi radovi na toj lokaciji do daljnjeg obustavljeni.

Policijski službenici su osigurali mjesto događaja, a o svemu je upoznat i tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona koji će izaći na mjesto događaja te poduzeti aktivnosti u skladu s procedurama.

Za sada nije poznato odakle je zemlja namijenjena za nasip dovučena, odnosno, s kojeg lokaliteta te o kakvim se kostima radi.

Više informacija bit će poznato u narednom periodu.

inmedia.ba

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."