Izdvajamo

 

Uvijek je lijepo pisati o uspjehu naših mladih Kozarčana. Učenik srednje muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor, Omar Deumić, i ove godine nas je obradovao novim nagradama. Na ovogodišnjem XXVIII takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, koje je održano 24. i 25. marta 2022.g. u Banja Luci, takmičio se u nekoliko disciplina: solfeđo, kamerna muzika (trio; Valentina Drinić - sopran, Omar Deumić - bariton, Tara Matijaš - klavir) i solo pjevanje. U disciplini solfeđo osvojio je prvu nagradu, trio je pobjedio u svojoj kategoriji kamerne muzike, a iz predmeta solo pjevanje, Omar je osvojio maksimalnih sto bodova i dobitnik je specijalne nagrade.

Takođe, na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“, koji je održan od 07. do 10. aprila 2022. g. u Bijeljini, takmičio se iz predmeta solfeđo i iz predmeta solo pjevanje, a učesnike je ocjenjivao žiri sastavljen od domaćih i inostranih pedagoga. U disciplini solfeđo osvojio je prvu nagradu, a za predmet solo pjevanje je nagrađen specijalnom nagradom te je pobjednik kompletne discipline.

„Proteklu godinu vrijedno sam radio zajedno sa profesoricom Tijanom Vuksan, profesoricom Sofijom Kovačević te sa profesorom Goranom Vuletom. Uložili smo puno vremena i truda u pripremama za takmičenje, što je dovelo do ovih rezultata. Na takmičenju smo izvodili kompozicije različitih stilskih perioda te sam se na završnom koncertu u Banja Luci predstavio sa kompozicijom domaćeg autora, „Djevojka i momak“, kompozitora Milana Prebande. Zahvalan sam što sam imao priliku učestvovati na ovim takmičenjima koja su mi donijela nova poznanstva. Ovom prilikom bih se takođe zahvalio svim profesorima i drugima koji su nam pomogli, a naročito porodici koja mi je uvijek velika podrška. Trenutno se spremam za naredna takmičenja sa velikom željom da nastavim nizati uspjehe.“, izjavio je Omar.

Zbogom, Kozaro
Postrojena stoji četa,
A sa strane narod stao;
Ljuta zima osvojila,
Dubok snijeg svuda pao.

Opširnije...