Izdvajamo

 

Humanitarno Drustvo Bosanaca iz Ticino svicarske na čelu našim kozarčankama Šefika Mujić Topić ì Alma Karabašić.
Ove godine su organizovale zajednicku izgradnju bunara i cesmi u ime nasih Sehida Iz Kozarca . Zelimo da se zahvalimo svim ucesnicima u ovom predivnom projektu . Na Otvaranju bunara i cesmi prisustvovslo je 16 imama Iz Ugande.

Mi ne stajemo idemo dalje , opet kad se radi o rodnom mjestu nasem Kozarcu trudimo se da podsjetimo nase kozarcane da smo prisutni . Ovog mjeseca smo uplatili za nas kud kozara 250 € za putovanja. Uplatili smo odjelo mladom komandiru vatrogasnog 800€, u petak smo natovarili 130 stolova i 260 stolica za nasu skolu u Kozarcu, Koje smo dobili od jedne skole Iz svicarske locano i danas smo uplatili na račun Fonda solidarnosti Kozarac 800€ za Fazliće, koji su smješteni  u Dom za starija lica ENEA u Kozaruši.

Lijep Pozdrav i Selam od Humanirarnog Drustva Bosanaca Ticino Svicarska.

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.