Izdvajamo

 

Predsjednik Skupštine grada Prijedor danas je organizovao prijem za članove KUD-a "Kozara" iz Kozarca.

Povod prijema je bilo nedavno učešće ovog Kulturno umjetničkog društva na Međunarodnom festivalu folklora "Saraj 2022" koji je održan u Skoplju u Makedoniji. Na festivalu su osim dva KUD-a iz Makedonije učestvovali i KUD-ovi iz osam drugih zemalja. KUD "Kozara" je bio jedino pozvano društvo iz Bosne i Hercegovine. Vođe ovog puta su bile Mirjana Joldić, Aida Alić i Hamdija Joldić.

" Izuzetno velika čast nam je bila da predstavljamo državu i naš Prijedor na ovom velikom festivalu. U sklopu posjete Skoplju imali smo i prijem kod gradonačelnika. Za domaćine imamo samo riječi hvale za gostoprimstvo i organizaciju festivala te smo ih pozvali da posjete Prijedor i učestvuju na našoj smotri folklora. Želimo da iskoristimo priliku da se zahvalimo svima koji su na bilo koji način pomogli naš odlazak u Makedoniju, a i da se zahvalimo gradonačelniku Prijedora, Slobodanu Javoru i predsjedniku Skupštine grada, Mirsadu Duratoviću, za finansijsku pomoć za odlazak na festival." izjavili su članovi KUD-a "Kozara".

" Grad Prijedor je uvijek podržavao promociju i čuvanje kulture i tradicije našeg kraja, rad naših KUD-ova a naročito kada se radi o učešću na međunarodnim festivalima. Članovi naših KUD-ova su svojevrsni ambasadori našeg Prijedora, promotori njegove kulture, tradicije i običaja ali zasigurno se svaka prilika iskoristi i za promociju turističkih potencijala Prijedora. Iz tog razloga Gradska uprava će i dalje stajati uz naša društva i podržavati njihov rad.", izjavio je predsjednik Duratović.

prijedorgrad.org

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.