Izdvajamo

 

Danas je u prostorijama Vatrogasnog društva Kozarac potpisan ugovor između VD Kozarac i Federalnog ministarstva za raseljene i izbjegle osobe za nastavak izgradnje vatrogasnog doma u Kozarcu.

 Radi se o ugovoru za nabavku i ugradnju fasadne i unutrašnje stolarije, vrijednim 184 000 KM, od kojih 100 000 KM daje Vatrogasno društvo Kozarac, radi se o sredstvima iz budžeta Grada Prijedora na ime finansiranja izgradnje vatrogasnog doma koja su uplačena u martu 2020. godine, dok će razliku potrebnih sredstava obezbjediti Ministarstvo.

 

Ministarstvo za raseljene i izbjegle osobe, raspisalo je već tender i izabralo izvođača ovih radova za koje se nadamo da će početi već narednog mjeseca.

Ovim putem Vatrogasno društvo kozarac iskreno se zahvaljuje ministru Edinu Ramiću i njegovom ministarstvu na ovoj podršci izgradnje vatrogasnog doma u Kozarcu, podsjetimo da je ovo ministarstvo pomoglo na samom početku izgradnje dajući sredstva za izgradnju temelja, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli u dosadašnjim radovima.

 Podržimo izgradnju našeg vatrogasnog doma i pomozimo da se on što prije izgradi. 130 godina tradicije vatrogastva u Kozarcu to zaslužuje!

kozarac.ba

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."