Izdvajamo

 

U Prijedoru je održana info-sesija o javnom pozivu za subvencionisanje izgradnje solarnih sistema na objektima individualnog stanovanja. Javni poziv je u toku, a otvoren je u okviru projekta SolarCET koji implementiraju UNDP i Grad Prijedor.

“Izdvojena su određena sredstva za građane da se subvencionišu solarni sistemi u iznosu do 50 odsto, a radi se o sistemima snage 4, 5 i 6 kW. Građani imaju priliku da dobiju sredstva u iznosu do 6.500 KM”, rekao je Albin Toljević iz UNDP-a BiH.

Po riječima Nebojše Savanovića, šefa Odsjeka za privredu grada Prijedora, ovo je svojevrstan pilot-projekat na putu ka zelenijoj Evropi i energetskoj efikasnosti.

“Sigurno će ovakvih projekata biti još više u budućnosti. Prijedor je, pored Gradiške, jedini grad u Republici Srpskoj koji je potpisnik inicijative sa UNDP-jem za solarne panele”, rekao je Savanović.

Javni poziv otvoren je u okviru Razvojnog programa UN koji finansira Globalni fond za životnu sredinu, a biće otvoren do 22. novembra. Cilj je investiranje u pokretanje koncepta niskokarbonskog urbanog razvoja u Bosni i Hercegovini kroz promociju sigurnih, čistih i zdravih gradova, uz smanjenje emisija štetnih gasova.

kozarski.com

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...