Izdvajamo

 

Danas je u Sarajevu održana 85. sjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, na sjednici su prihvaćene ostavke i dodijeljeni zamjenski mandati u opštinskim i gradskim skupštinama, Parlamentu FBiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ono što je najznačajnije za Prijedor, dodijeljen je upražnjeni mandat u Skupštini grada.

Naime, umjesto Mirsada Duratovića koji je podnio ostavku nakon što je izabran za poslanika u Narodnoj skupštini RS, u lokalni parlament ulazi Jusuf Arifagić.

On je na prošlim lokalnim izborima održanim 2020. godine bio treći na listi “Pokret za Prijedor” sa osvojenih 685 glasova.

Ukoliko Arifagić prihvati mandat, dobiće potrebno uvjerenje od CIK-a BiH te će položiti zakletvu na sjednici Skupštine grada Prijedora i postati novi odbornik.

On je na proteklim Opštim izborima bio kandidat za Predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

Ovaj poznati privrednik iz Kozarca je najveći proizvođač mlijeka u Republici Srpskoj i jedan od najvećih farmera u BiH.

Na farmi u Kozarcu ima 650 muznih krava te oko 400 tovnih bikova u Bosanskom Petrovcu.

prijedordanas.com

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).