Izdvajamo

 

25.Novembar, rođendan nam naše Bosne i Hercegovine. Članovi PK "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac uputili su se u Cazin gdje je PD "KRAJIŠKI SOKO" bio domačin ovogodišnjeg obilježavanja dana Državnosti BiH.

Ove godine na ovom, obilježavanju okupilo se 10 planinarskih društava sa područja USK i 2 planinarska društva iz Kozarca. Nakon polaganja cvijeća na spomen obilježju u centru Cazina, planinari su krenuli u svoju tradicionalnu šetnju.

Kako svake godine donosi se odluka o domaćinu iduće manifestacije Dana Državnosti BiH tako je i ove godine okupljeno viječe predstavnika planinarskih društava kako bi se donijela ta bitna odluka.

Imajući u vidu da su sa ovom godinom, sva društva sa područja USK več po jednom bili domačini ove manifestacije, u ime planinarskog kluba Kozarački kamen predložio sam da iduće 2023.godine obilježavanje dana Državnosti bude u Kozarcu i da domačin bude Planinarski klub "KOZARAČKI KAMEN" , a što je jednoglasno usvojeno. Veliki pozdrav za sve naše KOZARČANE širom svijeta, ma gdje god se nalazili i još jednom SRETAN TI ROĐENDAN naša draga i jedina BiH.

UPRAVA PK "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak