Izdvajamo

 

Osnovni sud u Prijedoru osudio je na dvije godine zatvora D.M. iz ovog grada zbog krivičnog djela silovanje, objavljeno je iz ovog suda.

Navedeno je da je oštećenu M.Đ. uputio na parnični postupak u pogledu imovinskopravnog zahtjeva.

“Optuženi D.M. se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 1. aprila do 1. maja 2017. godine. Optuženi D. M. se obavezuje da sudu, na ime troškova krivičnog postupka plati 2.167,88 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude u korist budžeta Republike Srpske”, ističe se u presudi Osnovnog suda u Prijedoru.

nezavisne.com

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?