Izdvajamo

Među hiljadama učesnika TV šoua „X Factor“

 

Početak nove sezone holandskog popularnog TV šoua „X Factor“ među hiljadama učesnika obilježio je Bosanac Haris Abdagić. Mladi Prijedorčanin je na audiciji pred žirijem i milionskim TV auditorijem uz gitaru otpjevao pjesmu „Skinny Love“ koju izvodi Birdi (Birdy) i doživio ovacije prepune dvorane.

- Harise, ti si debelo zaslužio da ideš u nastavak takmičenja „X Factor“ - rekla je Angela Grothujzen (Groothuizen), članica žirija, ne skrivajući oduševljenje viđenim.

Ponosni Bosanci i Hercegovci, ali i mnogi holandski nepristrasni gledaoci na društvenim mrežama bili su oduševljeni vrlo sigurnim nastupom na sceni „rođene muzičke zvijezde“, koji je, osim umijeća na gitari, pokazao još bolje glasovne mogućnosti.

- Zahvaljujem svima na lijepim reakcijama podrške, bilo je divno - rekao je skromno 17-godišnji Haris koji je u Holandiju stigao kao beba s familijom, a iako je još srednjoškolac, već sedam godina muzika mu je najvažniji hobi i vjerovatno životno opredjeljenje.

Već je nastupao u diskotekama i na festivalima, a obilježio je i veliku proslavu obilježavanja Dana državnosti BiH 25. novembra prošle godine u Eindhovenu, svirajući popularne bh. muzičke hitove.

Sjajan nastup na audiciji mladog Bosanca iz Eindhovena u megapopularnom TV projektu holandskog kanala RTL4, prema ocjenama mnogih, daje šansu Harisu da uđe u samu završnicu takmičenja, koje će biti okončano sredinom jula.

Avaz

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic