Izdvajamo

Nakon  saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena, iako bolje, Besima Kahrimanović iz Prijedora se i  dalje nalazi u životnoj opasnosti. U četvrtak, u večernjim časovima, urađen i prvi operativni zahvat kako bi se uklonile opasnosti od daljnih  krvarenja te dijagnostifikovalo stvarno stanje unutrašnjih organa.

Besima će u narednom periodu morati biti podvrgnuta i drugim operativnim zahvatima, a najkomplikovaniji od njih će biti pokušaj spašavanja nogu

Besimina kćerka Irma i dalje apeluje na sve ljude, dobrovoljne davaoce krvi i one koji bi pomogli njenoj majci, da se upute u prijedorsku ili banjalučku bolnicu i da se pridruže grupi davaoca krvi.

"Krv se može dati svaki dan u Zavodima za transfuziju, i to u Prijedoru do 13 časova, a u Banjaluci do 15 časova. Molim samo sve davaoce krvi za pri davanju krvi naznače za Besimu Kahrimanović. Krv će joj biti potrebna i u narednim danima tako da pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi i ljude dobre volje da se odazovu našem pozivu", rekla je kćerka Besmime Kahrimanović Irna za portal BUKA.

Podsjetimo da je spremnost da daruje krv nakon saznanja o nesreći iskazala je i šefica Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Mary Ann Hennessey, duboko ganuta akcijom Prijedorčana


Iz Kliničkog centra u Banjaluci saopšteno je da su Besimi Kahrimanović danas operisane obje potkoljenice i skočni zglog. Pacijentkinja je u teškom stanju, priključena na aparat za vjestačko disanje i sve dalje prognoze su preuranjene.

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać