Izdvajamo

Pomozimo Zuhri Džaferović

Zuhra je 1929. godište. Zadnje dvije godine žeivjela je u kući Rame Velića u Kevljanima. Danas je izbačena iz te kuće. Ovo je najteži slučaj na kozaračkoj regiji. Djeca neće da preuzmu staranje nad njom, a neće ni socijalno. Žena je psihički nestabilna osoba. Zadnje dvije godine nije izlazila iz kuće, živjela je od pomoći dobrih ljudi koji su povremeno donosili hranu.

Pomozimo ali brzo da Zuhri napravimo jednu sobu sa kupatilom.

Uvjek smo bili humani, podržimo humanost i ovaj put.

Kasim Pervanić

Na fotki ispod vidi se broj računa na koji se može uplatiti pomoć za Zuhru Džaferović. Napomena, pri uplati pomoći naglasiti: pomoć za Zuhru Džaferović.

Kontakt telefon od Kasima Pervanića: 061 458 083

Ako je nekom lakše može i preko Fonda Solidarnosti samo naglasiti da je pomoć za Zuhru Džaferović.

Večeras sam bio u Kevljanima i pravio ove fotografije. Šta sam vidio i čuo nemože se ni riječima niti fotografijom opisati. Mislim da večers neću moći zaspati. Ovo je mjesto gdje će Zuhra večeras spavati i možda naredni period dok se nešto ne napravi. Lega je obećao da će on napraviti jednu sobu i kupatilo, samo da se materijal kupi.

Siguran sam da će naša raja pomoći, da se ova starica spasi.

 

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak