Izdvajamo

 

Kulturna manifestacija "Vece sjecanja na dr. Esu Sadikovica" i sve nevino stradale zrtve iz proslog rata je i ove godine odrzana u centru Prijedora. Ovo vec uveliko prepoznatljivo kulturno desavanje u gradu na Sani se vec osam godina zaredom odrzava u gradskom pozoristu, ali ove godine, zbog renoviranja zgrade pozorista je preneseno u kino "Kozara" u Prijedoru... Posebno izrazeni interes gradjana za ovu manifestaciju kao i prisustvo mnogobrojnih Esinih prijatelja i uglednih gostiju iz Regiona(Gradimir Gojer, Svjetlana Broz) daje poseban pecat prepoznatljivosti ovom desavanju u organizaciji Udruzenje gradjana "Behar" iz Prijedora i Fondacije "Dr. Eso Sadikovic"..

Nakon prikazanog filma "Prijedorska polja smrti" na bini se pojavio autor i reziser pomenutog filma, gosp. Avdo Huseinovic. Nastupali su prof. Ana Babic, operska diva iz Sarajeva u pratnji mladog magistra klavira, Kenana Mackovica, te i Enes Kisevic, knjizevnik iz Zagreba...Voditelj programa je i ovaj put bio Esad Budimlic iz Bihaca...Sinosnja manifestacija je na opste zadovoljstvo svih prisutnih, nakon dva sata sadrzajnog programa, ispracena sa gromoglasnim aplauzom..I na kraju treba spomenuti da je ovo kulturno desavanje u gradu na Sani proteklo mirno i dostojanstveno i da je najvecim dijelom isfinansirano iz budzetskih sredstava grada Prijedora...

Nijaz Brkić

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011